• Tamási Áron utca 15 szám, Székelyudvarhely

Szejke fesztivál

A körvonalazódott cél, hogy a Romániában, kisebbségben élő nemzetek népi kultúrájuk során jobban megismerjék egymást. A részvételi lehetőség nyitott műkedvelő, hagyományőrző és hivatásos együttesek számára is. A résztvevő együttesek száma 10-18 között váltakozik, az anyagi lehetőségek függvényében, közel 500 fellépőt látunk vendégül. A háromnapos rendezvény ismeretterjesztő szakmai előadással kezdődik A résztvevő népzene és néptánc együttesek több helyszínen mutatkoznak be a város területén. A rendezvény gálaműsorral zárul.

Immár 51. éve rendezzük meg a Szejke Népzene és Néptáncfesztivált. Az 50 éves hagyománnyal rendelkező rendezvényünkön 10-12 nemzeti kisebbségi néptánccsoport vesz részt minden évben. Az egyik legnagyobb népzene és néptáncfesztivál az országban, amelyen nemzeti kisebbségek vesznek részt. A fesztiválon részt vesznek hagyományőrző, műkedvelő és hivatásos csoportok,együttesek is. Rendezvényünk lehetőséget nyújt az etnikai, kulturális identitás megőrzésére, kifejezésére, támogatására és fejlesztésére. Ez az 50 éves tapasztalat minden évben egy színvonalas rendezvény megszervezését eredményezi.


A minden évben 10-18 néptánccsoport részvétele a fesztiválon, ez hozzávetőlegesen 500 fellépő. A fesztivál látogatóinak száma több mint 4000 ember. Résztvevőink nemzeti kisebbségi csoportok,csoportonként 20 személyt tudunk fogadni. Biztosítjuk a fesztiválon fellépő együttesek számára a szállást és étkeztetést. Meghívott zenekarral zajlik a program során megrendezett nemzetiségi táncház, ez 4 népzenészt jelent.